понеділок, 25 травня 2020 р.

РОЗДІЛ " РУХ ДЛЯ ЗДОРОВ`Я"

СЮЖЕТ " РУХИ, ЯКИХ НЕ ВИДНО: ДИВОВИЖНЫ МОЖЛИВОСТЫ НАШОГО ОРГАНЫЗМУ"

1. Для дітей буде цікаво провести дослід, який демонструє рух дихання. Запропонуйте дітям взяти маленьку люстерка та подихати на них. Всі діти побачать , що люстерка , тому що тепле дихання рухалось в його сторону. Аналогічного висновку допоможуть дійти дихальні вправи з пір`їнками, паперовими вітрячками, повітряними кульками тощо. Проведіть бесіду про значення дихання для життя людини. розтлумачити дітям поняття " чисте повітря" та "свіже повітря".


2.Думки з`являються в нашій голові . Вони найшвидші в нашому організмі.Пересвідчитися в цьому можна за допомогою гри "Уява". Ви називаєте дітям слово, а вони уявляють його. Як тільки побачили предмет в совїй голові - піднімайте руку. Проведіть декілька серій гри. Слова для уявлення підбирайте прості., зрозумілі дітям. Поясніть дітям , що думки допомагають розмовляти " про себе". Попросіть і думках сказати " Сьогодні гарний день" Думками можна поділитися. Для йього ми говоримо вслух. Важливо думати над тим , що ти говориш. Обговоріть з дітьми чому слова можуть ображати. Дійдіть спільного висновку , що важливими словами є слова підтримки : " ти молодець", " не ображайся", "не засмучуйся", " усміхнись" тощо. Поміркуйте разом над прислів`ям " Одна розумна голова добре , а дві ще краще". Думка кожного важлива бо вона є особливою та неповторною, може бути схожа на думки інших а може і не бути.

3.Ще одним особливим "механізном" в нашому організмі є пам`ять. Вона допомагає зберігати наші знання , приємні спогади, щасливі моменти та багато іншого, важливого для людини. Перевірити як працює пам`ять допоможуть запитання до дітей : що ви їли сьогодні на сніданок? а вчора? чи був у неділю дощ?що тобі подарували на лень народження?

4. Запропонуйте дітям розглянути зображення або макет ока. Зір це великий скарб людини. Проведіть бесіду про важливість зору для людини та можливості ока. Проведіть бесіду про важливіть зору для людини. Розкажіть, яку функцію виконують брови, вії та повіки. Око рухливий орган людини. Рухи ока достатньо швидкі. Переконайтеся разом з дітьми. Проведіть гімнастику для очей.

Запропонуйте пограти в гру " Переглядалки". Гру проводять в парі . Треба як можна довше дивитися в очі один одному при цьому не моргати. Непомітним  для нас є рухи зіниць ока. Поясніть дітям що це  за частина ока.

5. Надайте дітям можливіть попрацювати в Книзі дошкільника. Виконайте завдання №11 та №12 це завдангня про парашутистів , зверніть увагу дятей , що за допомогою парашута людина може виконувати непритаманні їй рухи - літати. Запропонуйте зліпити фігурку парашуту та розташувати її на картоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар