пʼятниця, 22 травня 2020 р.

РОЗДІЛ " РУХ ДЛЯ ЗДОРОВ`Я"

СЮЖЕТ " КРАСА СПОРТИВНИХ ТА ТАНЦЮВАЛЬНИХ РУХІВ"

1. Запропонуйте дітям переглянути відеоролик виступу української спортсменки з хдожньої гімнастики Анни Різатдінової з істрічкою. Обговорять що сподобалося дітям, що їх вразило найбільше , які почуття викликає такий виступ. Акцентуйте увагу дітей на тому, що в спорті , окрім витримки, сили і фізичної підготовки , треба демонструвати , щей красиві рухи. Особливо це важливо для окремих видів спорту таких як фігурне катання, спортивне палавання, спортивна гімнастика. Отже, у цих видах спорт дружить із мистетством танцю.

2. Запропонуй діттям під ритмічну музику вправи із предметами, які використовуються у художній гімнастикі ( обруч, стрічка, м`яч).

3. Покажуть дітям світлини з виступів українських гімнгасток, які прославили Україну на увесь світ: Альбіна Дерюгіна, Катерина Серебрянська, Анна Безсонова, Олена Віриченко.



4. Розпитяйте дітей чи люблять вони танцювати та під яку музику. Розкажіть , що танцювальне мистецтво дуже давно, і з тих пір з`явилося багато різновидів танців ( бальні, латино-американські, народні і сучасні та ін.), деякі іх них дуже популярні і ми їх теж танцюємо . Запросіть дітей послухати аудіозапис музики танця гопак.

5. Представте картину О. Кулаков "Етюд танцюючої дівчинки" і запитайте у дітей чим займається героїня картини. Який танець вона може танцювати?
Чи можна описати словами характер українського таночка? Який він? У цьому дітям допоможе репродукція картини Н. Папірної " Український танець"
Що ж можна розповіти про українців слухаючи їх танцювальну музику ( українці - привітні, яскраві, приємні, веселі, активні та ін.). В українській культурі відомі такі танці як гопак , коломийка, хоровод, кривий танець тощо - найбільш відомий гопак. Спробуйте розучити з дітьми кілька рухів гопака, а потім запропонуйте створити вільну імпровізіцію під "віночок українських танцювальних мелодій"

6. Виконайте завдання №9 у Книзі дошкільника .

7. Знайдіть час для спільного сприймання картини . Розкажіть дітям , що займання балетом вимагає великих зусиль. Покажіть репродукцію картини Е. Дега " Відпочиваючі танцівниці". Запитайте у дітей: чому на їхню думку чому художник зобразив дітей у таких позах? Що він хотій нам повідомити ( за красою і легкістю рухів балерини вгадується її праця і тривалі тренування).

Немає коментарів:

Дописати коментар