четвер, 16 квітня 2020 р.

ХОЧУ ПОДРУЖИТИСЯ З УСІМ СВІТОМ

ПОРАДИ ПРОТЯГОМ ДНЯ

1.Запросіть дітей до тематичної бесіди. Навіщо люди вітаються? Що зробити , щоб світ був дружнім до тебе? Які вітальні слова вам відомі?Люди в світі говорять різними мовами . Як поводитись так , щоб іншій людині стали зрозумілі твої наміри?Запропонуйте дітям обміркувати способи вітання і продемонструвати їх іншим з подальним обговоренням. Нехай діти спробують вітатися у різний спосіб: який з них найбільш дієвий та приємний .
2.Запропонуйте дітям подумати :чи можуть домовлятися між собою тварини - нехай діти наведуть приклади. Краще тварини домовляються у казках - запропонуйте розглянути пам`ятник героям одного мультфільму  ( пам`ятник бременським музикантам, м. Бремен, Німеччина , автор Г. Маркс) Що допомогло героям домовитися?(музика) Запитайте , яку мрію мали герої казки і чи вдалося її здійснити ( стати музикантами і подорожувати світом ) Обговоріть задум митця і його втілення : обраних персонажів , композицію(піраміда), його втілення (бронза).
3.Запропонуйте зліпити обного з героїв кота чи собаку на вибір - героїв мультфільму , комбінованим способом. Схеми ліплення персонажів діти знайдуть у вкладці 1Альбому.
Організуйте роботу дітей з "Книгою дошкільника ". Чому для людини важливо щоб світ був дружнім до неї?
4.Запропонуйте дітям уважно послухати п`єсу "Хвороба ляльки " П. Чайковського, а потім п`єсу Д. Кобалевського "Клоуни". Попередньо зауважте , що музика - особлива мова , зрозуміла всім людям. Якщо бути уважним , відкрити серце музиці , то можна відчути , про що вона розповідає. Попросіть дітей висловити свої почуття та думки. А потім нехай діти , слухаючи музику , відтворять свої почуття в малюнку.

Немає коментарів:

Дописати коментар