вівторок, 28 квітня 2020 р.

Тема: "Є чим пишатися"

ПОРАДИ ВПРОДОВЖ ДНЯ
Організуйте розмову про значення виразу "розумний дім". Спрямуйте дітей на пошук того , як дім може допомагати людині. Допоможіть дітям зрозуміти та привласнити поняття  "розумний дім" на цікавих прикладах. Зверніть увагу дітей , що в кожному домі є достатньо багато предметів-помічників . Серед них-драбина. У нашому домі багато предметів , що знаходяться вище нашого зросту , і тому без драбини не обійтись, або таця для посуду, а бо підставка для чашки, склянки, підставка для мокрого посуду.
Запропонуйте дітям виготовити розумний предмет - підставку під чашку або склянку. Для цього можна використати цупкий картон та заготовку для декупажу. Використайте з дітьми найпростуші засоби техніки декупажу , надайте можливість самостійно обрати форму майбутньої підставки та її оздоблення . Завершальний етап - покрити лаком підставку ( зробіть самостійно). Заохочуйте помічати подібні дрібниці , корисні у побуті , та створювати власноруч "радісні" предмати.
Запропонуйте дітям виконіти завдвння №7 з "Книги дошкільника". Виконання цього завдання заохочує дітей фантазувати - придумати сенсорну панель твого розумного дому.

Немає коментарів:

Дописати коментар