понеділок, 18 липня 2022 р.

Малювання пальчиками для дітей

 

Як відомо, методика малювання пальцями була використана (Ruth F. Show, приблизно в 1932 р, так як їй необхідно було подолати проблеми, які виникли в її школі. Дана методика, за спостереженнями Рут Шоу допомагала дітям, які відвідували її школу позбутися страхів і пригніченості. Надалі ця методика втілювалася в життя П. Наполі.

Така методика використовувалася для розкриття основних характеристик особистості. Малювання пальцями дозволяло виявити щирі прояви особистості, створюючи умови для самовираження.

Малювання пальцями дає мінімальне навантаження на м'язи руки і не має шаблонів. Малюнки завжди виходять яскравими і цікавими.

Малювання пальцями дозволяє позбавити індивідуума від агресії. Тим більше за цю гру ніхто не лає, а навпаки, їй всі захоплюються.

Для малювання пальцями використовують пальчикові фарби.

На сьогоднішній день існує кілька способів малювання пальчиковими фарбами: це малювання долоньками, малювання господарської губкою, малювання штампами, використання трафаретів.

Малювання пальчиковими фарбами є підготовчим етапом для переходу до малювання пензлем вчить відчувати межі листа, позитивно впливає на розвиток образного мислення

Одним з улюблених видів малювання для дітей є нетрадиційне малювання. Маленьким дітям дуже нелегко навчитися малювати і розфарбовувати пензлем, а малювання пальчиками дуже доступно дітям.

Малювання пальчиками дуже корисно для розвитку дрібної моторики рук. Всі психологи в один голос розхвалюють це геніальний винахід.

Засоби виразності: пляма, колір, фантастичний силует.

Матеріали: широкі блюдечка з гуашшю, кисть, щільний папір будь-якого кольору, листи великого формату, серветки.

Спосіб отримання зображення: дитина опускає в гуаш долоньку (Всю кисть)   або забарвлює її за допомогою пензлика (З 5-ти років)   і робить відбиток на папері. Малюють і правою і лівою руками, пофарбованими різними кольорами. Після роботи руки витираються серветкою, потім гуаш легко змивається.

















Немає коментарів:

Дописати коментар