пʼятниця, 24 червня 2022 р.

Рекомендації для батьків "Як вибрати іграшку"



Простір гри та іграшки - найскладніше для батьків, тому що воно дуже мінливе, непостійне. Іграшки нашого дитинства принципово відрізняються від сучасних.

Отже, чотири поради батькам з придбання ігор та іграшок для дітей дошкільного віку.

Порада перша

Вибір іграшки – серйозна доросла справа, яка вимагає часу і знань. Не беріть з собою дітей. Необхідно враховувати особливості характеру і здоров'я, здібності і переваги дитини, а також уклад життя вашої родини: простора чи квартира, чи здорові всі домочадці і т.д.

Порада друга

Дізнайтеся у вихователів своєї групи в які ігри і як грає ваша дитина. Купивши аналогічну гру ви вирішите відразу два додаткові завдання: з великою ймовірністю ви придбаєте правильну, корисну для розвитку іграшку. Крім того ваша дитина буде з самого початку знати як грати в цю гру, та й вас навчить.

Порада третя

Як вибрати магазин? Слід звернути увагу на асортимент - відсутність героїв західних блокбастерів для дітей, незграбних електронних іграшок, репетують з китайським акцентом звірів або ляльок, нарешті, дуже добре обмежений арсенал або навіть повна відсутність зброї - ознаки правильного магазину дитячих іграшок.

А що ж має бути на полицях? Конструктори і будівельні матеріали, настільно-друковані ігри, набори для творчості, головоломки, спортивні ігри та набори, обладнання для рольових ігор (кухні, перукарні, майстерні, набори доктора), дидактичні посібники для знайомства з навколишнім світом, кубики, мозаїки, ігрові будиночки , машинки, гаражі, знаки естакади, ляльки та лялькове господарство і т.д.

Порада четверта

Запам'ятайте кілька принципів відбору іграшок для вашої дитини:

1. Про безпеку іграшки свідчить наявність сертифіката, іграшка не повинна мати явно механічних і хімічних ознак небезпеки для здоров'я дитини.

2. Не повинно бути явних ознак які провокують в дитини агресію і жорстокість, або викликають страх і тривогу.

3. Не повинні принижувати людські гідності.

4. Не повинна викликати психологічної залежності.

5. Відповідність іграшки зазначеного в описі віку дитини.

6. Можливість використання іграшки для розвитку здібностей дитини (пізнавальні, фізичні, художній розвиток).

7. Естетичність зовнішнього вигляду іграшки і відсутність помилок в її конструкції.

Немає коментарів:

Дописати коментар